Mikropresseriet


Vores mikropresseri i Loviseberg, uden for Stockholm, er hjertet i vores virksomhed. Det er her, vi igennem mange år har nørdet de forskellige presseteknikker og juice metoder. Dette for at udvinde den gode smag og så mange næringsstoffer som muligt fra frisk frugt og grønt.
Presseriet er et kreativt og pulserende sted, hvor duftene af friskpresset appelsinjuice og friskpillede gulerødder afløser hinanden. Det kan også være vi afprøver en spændende ny opskriftsidé eller smager på sæsonens første spinat, der netop er ankommet fra en af ​​vores avlere. Der sker altid noget - det er præcis som det skal være.

RAW JUICE TO RÅSAFT

Image

Vores råvarer

Råvarerne er helt afgørende for vores smag, aroma, konsistens, farve og næringsindhold. Derfor bruger vi ekstra tid på at finde det absolut bedste, som sæsonen har at byde på. Vi presser, blander og tester, indtil juicen er fantastisk. Vi synes de små smagsforskelle er skønne, da råvaren ændrer sig med årstiden .

Vask

Efter råvarernes ankomst til presseriet skal de gennemgås og vaskes. Hver råvare skal håndteres forskelligt og derfor har vi skræddersyet vores vaskelinjer ud fra dette, for at sikre den optimale rensning og fjernelse af snavs og bakterier.

Image

Image
Image

Koldpresning

Nu skal der laves lækker juice! Det er her, det bliver nørdet. Vi anvender tre forskellige koldpresningsmetoder alt efter hvilken råvare vi skal presse. Koldpresning er en skånsom metode, hvor man udvinder saft fra frugt og grøntsager. Undervejs i processen holder vi temperaturen lav og forsøger at undgå, at juicen udsættes for ilt, på den måde bevarer vi smag, farve og det naturlige indhold af næringsstoffer.

Køling & blanding

Hver råvare presses, afkøles og fyldes i separat ståltanke. I disse tanke er temperaturen knap 2 grader. Når vi har presset alle de forskellige frugt og grøntsager, der skal til i en bestemt opskrift, blander vi de forskellige råsafter sammen til vores skønne smagskombinationer. Under hele processen smager vi løbende, da smagen af råvaren er afhængig af sæsonen.

Image

Image
Image

Tapning

Tid til at fylde vores flasker! Vores PET-flasker kommer "knoklet", som små reagensglas, for at spare plads under transporten, da vi synes det er dumt at sende luft!. På denne måde er vi opmærksomme på vores miljøpåvirkning under transporten. Vi puster flaskerne op med en robot, lige inden vi påfylder vores juice. Den farverige juice ender i flasken, får en etiket, pakkes i kasser og går videre til vores trykkammer.

Trykkammeret

Dette er måske den fedeste del af hele juice processen. Nu går flaskerne ind i et stort cylinderformet trykkammer. Her udsættes hver flaske for et tryk på næsten 6000 bar. Processen kaldes HPP (højtryksbehandling). Det betyder, at gæringsprocessen i frugt- og grøntsagspartiklerne hæmmes, og at den friskpressede juice holder længere (45 dage). Teknologien giver os mulighed for at bevare vores unikke friskhed, smag, farve, tekstur og næringsindhold.
Image
Image

Distribution

Nu er det tid til, at RÅSAFT skal ud på butikshylden, på caféen, i baren eller til hotellets morgenmad. Under hele rejsen holdes juicen rigtig kold, så kvaliteten forbliver fantastisk hele vejen, indtil nogen skal nyde den.
Image

Vores råvarer

De råvarer vi bruger i produktionen af ​​vores juice, er afgørende for smag, aroma, konsistens, farve og næringsindhold, så vores indkøbsafdeling bruger meget tid på at lede efter de bedste råvarer i den aktuelle sæson. Frugternes og grøntsagernes smag ændrer sig alt efter, hvornår på sæsonen vi køber og presser dem. Smagen af ​​vores juice kan derfor variere lidt i løbet af året og er dermed lige så levende som naturen selv!
Image

Vask

Efter råvarernes ankomst til presseriet skal de gennemgås og vaskes. Hver råvare skal håndteres forskelligt og derfor har vi skræddersyet vores vaskelinjer ud fra dette, for at sikre den optimale rensning og fjernelse af snavs og bakterier.
Image

Koldpresning

Nu skal der laves lækker juice! Det er her, det bliver nørdet. Vi anvender tre forskellige koldpresningsmetoder alt efter hvilken råvare vi skal presse. Koldpresning er en skånsom metode, hvor man udvinder saft fra frugt og grøntsager. Undervejs i processen holder vi temperaturen lav og forsøger at undgå, at juicen udsættes for ilt, på den måde bevarer vi smag, farve og det naturlige indhold af næringsstoffer.
Image

Køling & blanding

Hver råvare presses, afkøles og fyldes i separat ståltanke. I disse tanke er temperaturen knap 2 grader. Når vi har presset alle de forskellige frugt og grøntsager, der skal til i en bestemt opskrift, blander vi de forskellige råsafter sammen til vores skønne smagskombinationer. Under hele processen smager vi løbende, da smagen af råvaren er afhængig af sæsonen.
Image

Tapning

Tid til at fylde vores flasker! Vores PET-flasker kommer "knoklet", som små reagensglas, for at spare plads under transporten, da vi synes det er dumt at sende luft!. På denne måde er vi opmærksomme på vores miljøpåvirkning under transporten. Vi puster flaskerne op med en robot, lige inden vi påfylder vores juice. Den farverige juice ender i flasken, får en etiket, pakkes i kasser og går videre til vores trykkammer.
Image

Trykkammeret

Dette er måske den fedeste del af hele juice processen. Nu går flaskerne ind i et stort cylinderformet trykkammer. Her udsættes hver flaske for et tryk på næsten 6000 bar. Processen kaldes HPP (højtryksbehandling). Det betyder, at gæringsprocessen i frugt- og grøntsagspartiklerne hæmmes, og at den friskpressede juice holder længere (45 dage). Teknologien giver os mulighed for at bevare vores unikke friskhed, smag, farve, tekstur og næringsindhold.
Image

Distribution

Nu er det tid til, at RÅSAFT skal ud på butikshylden, på caféen, i baren eller til hotellets morgenmad. Under hele rejsen holdes juicen rigtig kold, så kvaliteten forbliver fantastisk hele vejen, indtil nogen skal nyde den.